YMCA Setkání - homepage YMCA Setkání - homepage

  změny za den   změny za týden   změny za měsíc   přihlásit se   přihlásit se emailem

YMCA Setkání - naše akce


Prohlédněte si seznam akcí které nabízíme, nebo těch které již proběhly. Pokud je k dispozici i kalendář, pak je zobrazen vepředu přede všemi akcemi. Akce lze třídit podle toho, komu jsou určeny - akce pro rodiny, manžele, chlapy, ženy či mládež. Akce pořádané v Domě Setkání v Krkonošských Albeřicích jsou také dostupné v menu 'Dům Setkání > Akce v Domě' nebo 'Dům Setkání > Prožili jsme'. Některé fotografie z akcí naleznete ve fotogalerii, více je pak dostupné na dalších webech z odkazů ve fotogalerii.


Kalendáře akcí

2019

Archiv 62 akcí

Senorady 2019

kopírovat odkazdatum akce 23.- 24.8.2019 autor Zdeněk Michalec, 26.6.2019

Tohle byla pozvánka na akci:

I letos se můžeme těšit na tradiční setkání u Loučků v Senoradech č.p. 41. Začínáme v pátek 23. srpna odpoledne a jako vždy bude možnost přespat do soboty (ve vlastních spacácích). Místo je v naší skupině snad již dostatečně známé, takže není třeba moc představovat, setkání se koná za každého počasí.

Nezapomeňte si vzít spacák nebo deku (prvních cca 30 přihlášených má k dispozici postel bez povlečení a peřin), ostatním se budou hodit i karimatky  ; -) , dále přibalte buben, dýmky (jen kdo má, není to podmínkou), případně hry.

V sobotu dopoledne bude tradiční programová příprava našeho dalšího roku. A pak třeba společný výlet.

Také tentokrát můžeme oslavit kulatá výročí několika z nás a tak se máme na co těšit.

Zkuste se domluvit na společné dopravě a minimalizovat tak počet automobilů. Především se včas přihlaste prostřednictvím tabulky níže.

Fotky z loňského setkání najdete zde.

A tady přidávám malé ohlédnutí za akcí:

Letošní výjezdní setkání brněnských chlapů v Senoradech bylo v pořadí již osmé. Ti z vás, kteří ještě za celou tu dobu nezakusili atmosféru této skvělé akce, mohou jen litovat.

Už tradičně bylo toto setkání spojeno s oslavou kulatin našich kamarádů. Letos to byla (na rozdíl od minulého roku) mladší generace, zastoupená Petrem Jílkem a Ondrou Zahradníčkem.

Již úvod tohoto setkání byl velmi působivý, protože jsme při našem příjezdu zastihli hostitele Zdenála v poněkud nerovném souboji s rojem vos, které mu důrazně dávaly najevo svůj nesouhlas s jeho snahou o úklid verandy. Rozbil jim totiž pracně vybudované hnízdo. Nezbylo nám tedy, než vyrovnat línii fronty a stáhnout se do předem připravených pozic. Teprve v okamžiku příjezdu Petra Jílka, který po cestě zakoupil sprej proti sršňům a vosám zvící menšího hasicího přístroje se karta obrátila a vosy jsme vytlačili z oblasti verandy.

Další část pátečního večera už měla tradiční průběh – gratulace a grilování s bohatou nabídkou nápojů.

Významná část našeho obvyklého sdílení byla tentokrát zaměřena na události staré 50 let. Nás starší dost překvapil zájem mladších kamarádů o naše zážitky z let 1968-69.

Protože někteří z přítomných se ještě v pátek museli vrátit domů, věnovali jsme část večera i debatě o programu našich setkávání na školní rou 2019-2020. Všichni jsme se shodli na pozitivním přínosu střídání dělených a velkých setkání v poměru 1:1, takže v tom budeme pokračovat. Pokud jde o společná setkání, většina přítomných přijala Robertův návrh, aby nás v příštích 10 měsících provázela kniha H. Nouwena Návrat ztraceného syna (odkaz), která popisuje příběh osudového setkání autora knihy se známým obrazem malíře Rembrandta.

Při prvním setkání po prázdninách nám o knize  a pohnutých životech Rembrandta i Nouwena řeknou Roberto a Ben více. Knize se chceme věnovat od prosince, do té doby by ji snad většina z nás mohla přečíst. Počítáme s tím, že každé z postav příběhu Lukášova evangelia (mladší syn, starší syn, otec) věnujeme dvě setkání. V průběhu podzimu je domluveno i setkání s P. Janem Hanákem, známým knězem a publicistou. Jedno setkání chceme také věnovat ohlédnutí za událostmi listopadu 1989.

Nejen prací živ je člověk a tak je třeba zmínit i skvělé sobotní probuzení, kdy nás v kuchyni čekala snídaně, které vévodily Zdenálovy úžasné francouzské toasty (viz foto). Ti, co odjeli už večer, mohou jen litovat (anebo si je mohou zpřítomnit použitím následujícího receptu - Martinovým vnoučatům chutnaly velice).

Francouzské tousty podle Zdenála

Tucet toustů namočíme do směsi a osmažíme na másle nebo oleji. Směs = 3 vejce, 100g šlehačky, lžička skořice, půl lžičky muškátového oříšku, špetku soli. Dáme odpočinout do trouby na 50 stupňů. Nektarinky nakrájíme na měsíčky a opražíme na másle a javorovém sirupu (lze i pomerančový koncentrát) až to zhoustne. Pak tu marmeládu dáme na toust a pokládáme nektarinky.

autor Pavel Bajer, 2.9.2019

Přihlašovací tabulka

Pokud se chceš zúčastnit tohoto setkání, klikni na + za názvem místa (případně vyplň krátký test) a potom přidej svoje jméno a příjmení ukončené Enter. Pokud bys s tím měl problémy, pošli mi SMS na 603150565 se svým jménem (ale napřed to zkus tady a teď). Pokud potřebuješ svoji účast zrušit, napiš znovu svoje jméno jako poprvé, bude vyjmuto.
Senorady
Zdeněk
Ivan
Petr
Ondra
Ivo
Zdeněk
Zdenál
Mirek
Libor
Martin
Jiří
Jiří
Petr

zatížení serveru