YMCA Setkání - homepage YMCA Setkání - homepage

  změny za den   změny za týden   změny za měsíc   přihlásit se   přihlásit se emailem

YMCA Setkání - naše akce


Prohlédněte si seznam akcí které nabízíme, nebo těch které již proběhly. Pokud je k dispozici i kalendář, pak je zobrazen vepředu přede všemi akcemi. Akce lze třídit podle toho, komu jsou určeny - akce pro rodiny, manžele, chlapy, ženy či mládež. Akce pořádané v Domě Setkání v Krkonošských Albeřicích jsou také dostupné v menu 'Dům Setkání > Akce v Domě' nebo 'Dům Setkání > Prožili jsme'. Některé fotografie z akcí naleznete ve fotogalerii, více je pak dostupné na dalších webech z odkazů ve fotogalerii.


Archiv 54 akcí

Víkend pro otce s dospívajícím synem I

kopírovat odkazdatum akce 18.- 20.9.2015 autor František Růžička, 10.3.2015

Centrum pro rodinu, z.s. a

Diecézní Centrum pro rodinu biskupství litoměřického

Pořádají

Víkend pro otce s dospívajícím synem I

Aneb: „Mnoho mužů má děti, ale málo dětí má otce!“

  • Chcete prožít se svými otci víkend plný tajemství a společného chlapského dobrodružství?

  • Vyzkoušet si jak se lze pohybovat v korunách stromů netradičním způsobem?

  • Poznat jeden druhého, jak se vzájemně neznáte?

  • Chcete vyjít na cestu, kterou kráčí muži?

Pak se společně přihlaste na tento víkend a můžete si vyzkoušet bubnování, různé adrenalinové aktivity a i jiné staré chlapské dovednosti, které patří po tisíciletí k mužskému rodu.

Jedinou podmínkou účasti je společná, dobrovolná účast otce a jednoho dospívajícího syna na celém programu víkendu (víkend není vhodný pro osoby závislé na alkoholu, drogách ani pro duševně nemocné).

Věk syna:            16 - 18 let v den konání (výjimky je nutné předjednat s pořadatelem)

Kdy                      18. -20.9. 2015

Kde                      tábor Jana Amose Komenského, Běleč nad Orlicí (u Třebechovic pod Orebem - vedle Hradce Králové)

Příjezd                 v pátek mezi 18.30 – 19.00 (respektujte, prosím, tento čas)

Ukončení             v neděli cca. v 15.00

S sebou nezapomeňte: bubny, hudební nástroje, dobrý nůž a mužskou odvahu se smyslem pro dobrodružství.

Cena víkendu pro oba je: 2.500,- Kč / celý pobyt i se stravou

Účastnické poplatky je třeba uhradit do jednoho měsíce po oznámení, že jste byli zařazeni do seznamu účastníků. 

Účastnické poplatky uhraďte bankovním převodem nebo složenkou na účet číslo 215473593/0300. Jako variabilní symbol uveďte rodné číslo syna (bez čísla za lomítkem). Pro ty, kteří budou platit složenkou: účet je u ČSOB Teplice a má název Centrum pro rodinu.

 

Důležité upozornění: Odhlásit se lze pouze do týdne před akcí, později se hradí storno poplatky ve výši objednané stravy.

          Co je náplní víkendu otců se synem?

Bývalo tomu tak skoro vždycky, že se starší rodu scházeli s dospívajícími muži a předávali jim svojí tradici. Rady starších byly něco jako výkladní skříní kmenů a rodů. Starší pomáhali řešit problémy ve společenství, dávali rodům směr a také pomáhali vstupovat chlapcům do dospělosti. Celý víkend bude trochu netradiční. Proto je potřeba si zachovat mysl začátečníka, tedy člověka, který s napětím očekává sled událostí a není dopředu zatížen předsudky.

Synům se poodkryje nitro světa dospělých mužů. Poznají jak nelehká je cesta k plnosti mužství, a že ani žádný otec to na této cestě nemá lehké. Pochopí, že tuto cestu brzy sami také nastoupí a stanou se tak stejnými poutníky jako jejich otcové. Dostane se jim pozornosti, důvěry i uznání rodícího se mužství.

Otcové si naopak připomenou, jak důležité je být dobrým otcem ve správný čas. Jak snadno se v tomto období stane chyba, která se špatně napravuje a jak může působit problémy až do dalších generací. Poslední výzkumy ukazují, že chyby na dětech v raném období lze napravit právě v tomto dospívajícím věku, ale jen pokud se změníme my, otcové.

Prožijeme pestrou sobotu plnou chlapského dobrodružství a večer vykonáme společný rituál, kterým synové vykročí na cestu pozvolného dozrávání v muže. Každý rituál spojuje „můj“ příběh s příběhem Vesmíru a je snazší ho poznat z jeho účinku, než z jeho definice.

My lidé, potřebujeme rituály k tomu, abychom si uvědomili, že se děje něco nevšedního a zvláštního. Nacházíme je jak u starých národů, tak židů i křesťanů. Rituály nás tedy provází v celých lidských dějinách, ale bohužel se v poslední době začaly z lidské společnosti vytrácet. Rituál nám pomáhá vytvořit posvátný prostor. To je něco, co nás přesahuje a vede k hlubšímu poznání života. Rozdíl mezi rituálem a obřadem je v tom, že rituál ukazuje i stinné stánky života a obřad je spíše oslavou. Pojem rituál v nás může vyvolat i strach a vnitřní odpor, ale náš prostor je a bude bezpečný. Pravý rituál dokáže utvořit jedinečné společenství, tedy propojuje naše vědomí a připravuje nás k Přechodu.

Víkend by měl tedy nejen posílit vztah otce a syna, ale měl by nám pomoci v navázání nového vztahu, který se nazývá chlapské přátelství.

Letos (2015) je akce již obsazena , ale lze nepřihlásit jako náhradníci na emailu: frantisek.ruzicka@mukrupka.cz

 

Protože je o akci každý rok obrovský zájem, který převyšuje počet dvojic, které se mohou akce účastnit, zvolili jsme poněkud netradiční postup přihlašování:

 

Na webu:  http://www.centrumprorodinu.cz/ po pravé straně obrazovky ve sloupečku Novinky se těsně před 19.00 dne 31.1. 2016 objeví nabídka na Víkend pro otce s dospívajícím synem I., kde budou podrobné pokyny i s přihláškou.

 

 

Na webu:  http://www.centrumprorodinu.cz/ po pravé straně obrazovky ve sloupečku Novinky se těsně před 19.00 dne 31.1. 2016 objeví nabídka na Víkend pro otce s dospívajícím synem I., kde budou podrobné pokyny i s přihláškou.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zatížení serveru