YMCA Setkání - homepage YMCA Setkání - homepage

  změny za den   změny za týden   změny za měsíc   přihlásit se   přihlásit se emailem

YMCA Setkání - naše akce


Prohlédněte si seznam akcí které nabízíme, nebo těch které již proběhly. Pokud je k dispozici i kalendář, pak je zobrazen vepředu přede všemi akcemi. Akce lze třídit podle toho, komu jsou určeny - akce pro rodiny, manžele, chlapy, ženy či mládež. Akce pořádané v Domě Setkání v Krkonošských Albeřicích jsou také dostupné v menu 'Dům Setkání > Akce v Domě' nebo 'Dům Setkání > Prožili jsme'. Některé fotografie z akcí naleznete ve fotogalerii, více je pak dostupné na dalších webech z odkazů ve fotogalerii.


Archiv 60 akcí

Pravidla pro pečouny

kopírovat odkazautor Hlavouni, 5.5.2014

pravidla lze stáhnout zde

P r a v i d l a

 Milá pečounko, milý pečoune,

 vážíme si Tvé ochoty starat se o svěřené děti na Manželských setkáních a děkujeme Ti za ni. Věříme, že mezi námi najdeš své místo, přátele a radost ze služby pro druhé! Práce s dětmi někdy není nic jednoduchého (což možná už dobře víš :-) a abychom předešli zbytečným komplikacím, jsou potřeba základní pravidla.

 Pravidla, která Ti zde předkládáme, vznikala postupně v průběhu let. Nejprve měla jen podobu ústní, později vznikla potřeba dát jim také tu písemnou. Následující body, které pravidla obsahují, jsou pro dobrý průběh letního kurzu, vzájemné soužití na Manželských setkáních i pro naše jiná společná setkání skutečně nezbytná a důležitá.

 Prosíme proto, abys je nepřijala/nepřijal jako nějaké omezení, ale jako přínos a pomoc pro naše společné dílo, v němž nejdůležitějším úkolem pečovatelů je se co nejlépe a nejzodpovědněji starat o svěřené děti.

 Ještě jednou Ti děkujeme za práci pro Manželská setkání!

 
 P R Á V A

 NEBOJ SE PŘIJÍT KDYKOLIV

Problémy jsou přirozená věc, skutečně velké ale mohou nastat, pokud se neřeší. Hlavouni a instruktoři jsou na kurzu proto, aby ses na ně mohla/mohl kdykoliv s čímkoliv obrátit. Neboj se říct si o pomoc v případě, že se na kurzu necítíš dobře, nerozumíš si se svěřeným dítětem nebo s jeho rodiči. Pokusíme se společně najít řešení.

KDYŽ MÁŠ DOBRÉ NÁPADY…

Políbila Tě múza? Máš návrh na nějakou novinku v programu nebo změnu? Nedus to v sobě. Třeba právě Tvůj nápad přispěje ke zlepšení.

CO S VOLNEM?

Nebuď sólo a přidej se. Na každý večer je pro pečovatele připraven program šitý na míru. Zažít můžeš zábavu, sport, pokec nebo poučení, a navrch taky trochu toho duchovna.

 

P o v i n n o s t i

BUDEŠ POTŘEBA CELÝ TÝDEN

Svěřené děti potřebují pečovatele od prvního dne do posledního. Proto pečovatel přijíždí před začátkem kurzu a odjíždí až po ukončení posledního hlídání dětí (v poslední den kurzu). Pokud takto nemůže učinit, oznámí to před začátkem kurzu hlavním pečovatelům kurzu, kteří zváží a posoudí vzniklou situaci.

POTŘEBUJEŠ INFORMACE A ZNÁT OSTATNÍ

Pečovatel se účastní ranních schůzek s hlavouny a večerních schůzek s instruktorem. Je také potřeba sledovat průběžně nástěnku a nové věci na ní.

NEZAPOMÍNEJ NA SPÁNEK

Pečovatel respektuje, že mezi 22:00 – 6:00 hodinou je potřeba dodržovat na budově AG klid.

NENECH DRUHÉ NA SEBE ČEKAT

Pečovatel dodržuje denní řád, řídí se podle něj. Je dochvilný.

POKUD CHCEŠ HLÍDAT I VEČER, TAK…

Pečovatel může dostat svolení k večernímu hlídání (jakémukoli hlídání nad rámec povinností) jen od hlavního pečovatele. Toto pravidlo Vás chrání proti možnému zneužití Vaší obětavosti. Hlavní pečovatel si ověří potřebu Vašeho hlídání.

DODRŽUJ PRAVIDLA TÝKAJÍCÍ SE KONZUMACE ALKOHOLU A KOUŘENÍ, NEUŽÍVEJ DROGY

Neplnoletý pečovatel nesmí požívat alkohol. Plnoletý pečovatel nesmí požívat alkohol během hlídání a minimálně 8 hodin před nástupem do služby. Také v areálu akce nesmí mít uložený alkohol. Pečovatel nesmí kouřit během hlídání a tam, kde by jej mohly vidět děti.

Drogy (a nebezpečné omamné látky) nesmí pečovatel požívat během kurzu vůbec a ani je nesmí mít kdekoliv uložené.

RÁNO SE ZAS UVIDÍTE…

Nesezdaní pečovatelé spí odděleně, tzn. v různých třídách, nikdy ne společně.

NÁVŠTĚVY KLIDNĚ, ALE…

Za pečovatelem může přijet návštěva pouze ve volném odpoledni. Nemůže počítat s přenocováním a stravou.

Jiný pečovatel, který chce přijet na akci, se předem spojí s hlavním pečovatelem (vedoucím akce), který mu příjezd povolí (případně nepovolí). Po příjezdu se ohlásí. Pokud je potřeba, zaregistruje se jako řádný pečovatel. To, jestli má nárok na jídlo v den svého příjezdu, si musí ověřit u vedoucího kurzu. Není-li potřeba, nemůže počítat s noclehem a stravou. V ostatních případech rozhoduje hlavní pečovatel (vedoucí akce).

Opakující se porušování pravidel může vést k postihům, a to až k vyřazení z řad pečovatelů.

  

PRO SNAZŠÍ ZAPAMATOVÁNÍ:

VYUŽÍVEJ SVÝCH PRÁV

DODRŽUJ SVÉ POVINNOSTI

DRŽ PARTU

J

 

 

zatížení serveru