YMCA Setkání - homepage YMCA Setkání - homepage

  změny za den   změny za týden   změny za měsíc   přihlásit se   přihlásit se emailem

YMCA Setkání - naše akce


Prohlédněte si seznam akcí které nabízíme, nebo těch které již proběhly. Pokud je k dispozici i kalendář, pak je zobrazen vepředu přede všemi akcemi. Akce lze třídit podle toho, komu jsou určeny - akce pro rodiny, manžele, chlapy, ženy či mládež. Akce pořádané v Domě Setkání v Krkonošských Albeřicích jsou také dostupné v menu 'Dům Setkání > Akce v Domě' nebo 'Dům Setkání > Prožili jsme'. Některé fotografie z akcí naleznete ve fotogalerii, více je pak dostupné na dalších webech z odkazů ve fotogalerii.


Archiv 75 akcí

Setkání chlapů v Brně - Orko

kopírovat odkazdatum akce 23.1.2012 autor Martin Šmídek, 27.1.2012

Z pravidelného črtnáctidenního setkání brněnských chlapů se tentokrát stalo setkání celomoravské (a díky Jardovi ze severních Čech) dokonce celorepublikové :-)

Na přednášce Marka Orko Váchy se nás sešlo kolem 80! 

web-photo7.jpg(mladší spočítali 73 účastníků, zkušenější mluví o více jak osmdesáti - uvádím tedy průměr). 

Sešli jsme se ve Slatině v přístavbě kostela, která je napůl cesty k Olomouci, odkud přijela většina hostů. Přijeli ale také kamarádi  z Hodonína, ze Znojma a dalších míst. Někteří přátelé z Babic se sice místo ve Slatině setkali na Lesné :-) ale dali se telefonem přemluvit aby přijeli za námi.


presentace1.png

Hostem setkání byl Marek Orko Vácha s přednáškou SLOVO, která dobře zapadla do našeho letošního tématu "Slovo: Bůh oděl slovo tělem a dal je lidem. Čím se odívají naše slova a co to komu dává?".  

S Orkovým souhlasem si můžete poslechnout jeho hodinovou přednášku včetně následující diskuse a promítat si k tomu jeho presentaci. 

Nad Orkovými slovy o pravdivosti v Písmu i ve stvořeném stále se vyvíjejícím a proměňujícím světě byla velmi hutná a všem nám prospěje si je poslechnout ještě jednou díky Zdeňkovu nahrávání. 

Upozornění, že plánek pražského metra vlastně lže, už jsem slyšel. Ale otázka zda když u ohně zpívám 'Z rozmlácenýho kostela, v krabici s kusem mýdla, odnesl jsem si anděla ...", tak jestli lžu (?) mi dost "nasvítila" otázku pravdivosti.

xIMG_0049.jpg
Vždyť biologický pohled na lživou, tedy v přírodě neuskutečnitelnou velikost Tolkienových olifantů či nesmyslnou nadpočetnosti smeček vrrků, mi nemá zabránit uznat jinou pravdivost jeho díla. 

Existuje 
  • pravda pohádek 
  • pravda bajek 
  • pravda románů a detektivek 
  • pravda historických románů 
  • pravda vědeckých textů 

A Písmo je pravdivé navzdory tomu, že si mnohde protiřečí.
Jeho pravdivost je jiné podstaty než ty shora uvedené.
Tóra je komentářem života a život je komentářem Tóry.

O tom všem (a také o lidských stopách v šeru věků a o tom jak dlouho spolu asi lidé mluví) byla Orkova přednáška.

xIMG_0068-web.jpg

Přednášku najdete zde (cca 60MB) a česko/anglickou prezentaci zde ve formátu PowerPoint a zde jako PDF.

Po přednášce pro nás Orko udělal to, co nemá moc rád - podepisoval své knížky. Pro mnoho z nás to také byla chvíle na dotazy, které se už do programu nedostaly.

Za fotografie vděčíme Petrovi Sojkovi - se svým iPadem natočil i bubnování před modlitbou (z toho je uděláno to panoráma v záhlaví, zdálo se mi to krátké, tak jsem od půlky přidal zrcadlový obraz v časoprostoru) a Laco Švec doplnil portréty.

autor Petr a Laco, 27.1.2012
zatížení serveru