YMCA Setkání - homepage YMCA Setkání - homepage

  změny za den   změny za týden   změny za měsíc   přihlásit se   přihlásit se emailem

YMCA Setkání - naše akce


Prohlédněte si seznam akcí které nabízíme, nebo těch které již proběhly. Pokud je k dispozici i kalendář, pak je zobrazen vepředu přede všemi akcemi. Akce lze třídit podle toho, komu jsou určeny - akce pro rodiny, manžele, chlapy, ženy či mládež. Akce pořádané v Domě Setkání v Krkonošských Albeřicích jsou také dostupné v menu 'Dům Setkání > Akce v Domě' nebo 'Dům Setkání > Prožili jsme'. Některé fotografie z akcí naleznete ve fotogalerii, více je pak dostupné na dalších webech z odkazů ve fotogalerii.


Archiv 86 akcí

Vánoční dopis 2011

kopírovat odkazautor Miloš Vyleťal, 10.12.2011
Celý dokument s mnoha fotografiemi v pdf zde. 
Výběr fotek za rok 2011 zde.
Milí přátelé, 
P1110002-h160.jpg
s blížícím se koncem roku vás chceme co nejsrdečněji pozdravit a poděkovat za vaši podporu i konkrétní pomoc v letošním roce 2011. Bez ní bychom nemohli uskutečnit desítky akcí a programů, kterých jste se zúčastnili, a o kterých informují naše webové stránky. Ani bychom nedokázali umožnit účast těch z nás, na které doléhá stále silněji současná krize. To vše bylo a je možné jenom díky trvajícímu Božímu požehnání, vaši solidaritě a věnování času, peněz, práce nebo modlitby mnohými z vás! 

Děkujeme! 

DSC_2515-1-w250.jpg
Je až neuvěřitelné, že přestože nám Ministerstvo školství (MŠMT) letos neposkytlo již žádnou dotaci a Ministerstvo práce a soc. věcí (MPSV) dotace zkrátilo na polovinu oproti předchozímu roku, uskutečnily se téměř všechny plánované akce Manželských setkání i Domu setkání. Přestože jsme museli zavést řadu úsporných opatření, věříme, že se to negativně neprojevilo a neprojeví v kvalitě a atmosféře našich programů a setkání. Rádi bychom i v této ztížené situaci nacházeli, společně s vámi, východiska a způsoby řešení, které umožní nadále uskutečňovat naše poslání – posilování rodinného, manželského i osobního života v jednotě s Božím záměrem, láskou a řádem.

Stát končí s podporou zdravé rodiny! 

Ukazuje se, že oproti uplynulým letům již nemůžeme počítat s podporou státu. 

Rozhodnutí MŠMT nepodporovat akce pro rodiče s dětmi trvá. MPSV pro rok 2012 zrušilo úplně podporu Manželských setkání a všech programů obnovy a posilování manželských vztahů. V současnosti jediným programem MPSV, ze kterého snad bude možné čerpat dotaci, je program zvyšování rodičovských kompetencí. Do něj jsme zaslali žádost o dotaci projektu Dům setkání. I když doufáme, že bude alespoň částečně podpořen, výsledek je s ohledem na radikálně změněná pravidla nejistý. Ostatní státem podporované programy se týkají pouze nefunkčních rodin a opuštěných dětí.  

Stále více bude záležet na nás!

P2040020-w250.jpgZ toho důvodu se obracíme i tímto Vánočním dopisem na každého, kdo cítí spolu s námi tuto naléhavou potřebu, s prosbou o podporu YMCA Setkání některým z následujících způsobů:Stále častěji slyšíme názory, že křesťané budou mít pouze takové programy a zázemí, které si sami vytvoří a budou podporovat. Uvědomujeme si, že tak stále více bude záležet na nás samotných, jakým způsobem a v jakém rozsahu dokážeme pomáhat a podporovat jak jednotlivé akce a programy, tak i nezbytné organizační a administrativní zázemí našeho sdružení.

  • Modlitbou - „Bez Božího požehnání, marné naše namáhání“. Při všech našich setkáních i jejich přípravě a zajišťování si stále znovu uvědomujeme, že tím kdo nás povzbuzuje, uzdravuje a proměňuje je Bůh a bez jeho trpělivé pomoci a lásky bychom nemohli pokračovat. Děkujme a prosme!
  • Členstvím v Klubu přátel YMCA Setkání. Klub přátel je volným seskupením těch, kteří chtějí pomoci uskutečňovat poslání YMCA Setkání, zejména pravidelnou finanční podporou. Tvoří ho účastníci našich akcí a další sympatizanti, pro které se naše programy staly v jejich životech důležitými. Více informací a přihlášku najdete na www.setkani.org.Staňte se našimi podporovateli a spolupracovníky.
  • Finančními dary , které můžete posílat měsíčně (např. 100 - 200 Kč), čtvrtletně, ročně nebo podle svých možností na číslo účtu 514048001/5500. Ve zprávě pro příjemce nezapomeňte uvést jméno a příjmení pro identifikaci platby. Potvrzení o poskytnutí daru nebo dárcovskou smlouvu Vám pro daňové přiznání pošleme vždy v lednu.
  • Materiálním darem - můžete nám darovat materiál, který potřebujeme pro naši činnost (papíry, čtvrtky, tonery do kopírek a tiskáren, pastelky, fixy, sportovní náčiní - míče, pálky apod.) nebo drobný majetek (vybavení Domu setkání, kapely Yandabanda). Konkrétní potřebu najdete od ledna příštího roku na našem webu, nebo domluvte se sekretářem sdružení, Jaroslavem Černým (cerny.vavrovice@seznam.cz).
  • Propagací a šířením doporučení našich akcí a programů Manželská setkání a Domu setkání mezi svými přáteli, známými, ve farním společenství, na farní nástěnce i jinde. Aktuální kalendář a informace o připravovaných akcích najdete vždy na www.setkani.org.
  • Dobrovolnickou službou - prací, která je vám blízká a pro naše aktivity potřebná. Např. pomoc s přípravou a vedením víkendu pro otce s dětmi, grafické návrhy propagačních materiálů nebo webových stránek, zajištění a zveřejnění fotodokumentace z konkrétní akce v našich webových fotogaleriích apod... Konkrétní hledanou pomoc najdete od ledna také na webu, nebo domluvte s předsedou sdružení, Milošem Vyleťalem (ymca@setkani.org).
  • Zasíláním vašich postřehů , nápadů, připomínek, ocenění k akcím nebo programům, kterých se účastníte. Pomohou nám poznávat, co se vám líbí, co méně, s čím jste spokojeni a co byste uvítali jinak. Podněty posílejte vedoucímu konkrétní akce, nebo předsedovi sdružení.

 

Drazí přátelé, jsme rádi, že na našich různorodých setkáních můžeme s vámi stále znovu, bez ohledu na měnící se okolní prostředí a podmínky (někdy i vlastní nedokonalost a občasné pochybení), prožívat a zakoušet společenství živé církve, kterou spojuje a posouvá společná víra, naděje a láska ke Kristu. Právě tato zkušenost a zkušenost s tím, jak Manželská setkání i navazující aktivity vznikaly, rostly a přinášejí ovoce, nám dávají víru v to, že toto dílo má zde stále své poslání i požehnání od Pána, díky kterému stojí za to se na něm podílet i přes různá úskalí. Těšíme se na to, že se na této cestě budeme i nadále setkávat, vzájemně se povzbuzovat a sdílet v našem poslání osobním, manželském i rodinném.

Přejeme vám požehnanou dobu adventní a radostné Vánoce v rodinném kruhu.  

Výbor YMCA Setkání:

Miloš Vyleťal, předseda 
Josef Kvapil, místopředseda
Jaroslav Černý, sekretář
Zdeněk Michalec, člen
Martin Šmídek, člen

P.S.

A na závěr ještě informace:

Jedním z úsporných kroků je také ukončení vydávání Bulletinu Manželská setkání v tištěné podobě. Rádi bychom však pokračovali v jeho tvorbě elektronicky a zachovali tak pro mnohé důležitý prostředek informací a udržování spojení se společenstvím MS. První číslo by mělo vyjít koncem ledna, pokud se podaří vytvořit a stabilizovat vznikající redakční radu. Modleme se za to. Bulletin vám pak bude zasílán na mailovou adresu, kterou máme v databázi účastníků akcí.

S ukončením zasílání tištěného Bulletinu MS souvisí i změna vzniku a evidence členství ve sdružení YMCA Setkání. Do letošního roku se každý účastník letního kurzu MS téměř automaticky přihlašoval za člena sdružení. Každému členovi, který zaplatil členský poplatek, byl zasílán Bulletin MS. Vzhledem k poměrně velké meziroční obměně účastníků letních kurzů MS a nepravidelnému obnovování členství byla s evidencí členů spojena náročnější administrativa. Letošní Valná schůze proto rozhodla, že od letošního roku budou evidováni jako členové pouze ti, kdo se aktivně na činnosti sdružení podílejí, nebo o takovou službu projeví konkrétní zájem účastí na školení a přípravě na takovou službu (např. VPS, pečovatelé, vedoucí vybraných akcí nebo programů, jiní dobrovolníci...).

Všichni zájemci o podporu MS a dalších programů sdružení se mohou zapojit také jako členové Klubu přátel YMCA Setkání. S tím, že Bulletin MS i další informace budou zasílány všem zájemcům, bez ohledu na členství. Rádi bychom tímto rozhodnutím zjednodušili a více zprůhlednili agendu členství a současně rozšířili možnosti podpory naší činnosti prostřednictvím Klubu přátel YS.

Pro případné další informace se obracejte na sekretáře našeho sdružení, cerny.vavrovice@seznam.cz
.

zatížení serveru