YMCA Setkání - homepage YMCA Setkání - homepage

  změny za den   změny za týden   změny za měsíc   přihlásit se   přihlásit se emailem

YMCA Setkání - naše akce


Prohlédněte si seznam akcí které nabízíme, nebo těch které již proběhly. Pokud je k dispozici i kalendář, pak je zobrazen vepředu přede všemi akcemi. Akce lze třídit podle toho, komu jsou určeny - akce pro rodiny, manžele, chlapy, ženy či mládež. Akce pořádané v Domě Setkání v Krkonošských Albeřicích jsou také dostupné v menu 'Dům Setkání > Akce v Domě' nebo 'Dům Setkání > Prožili jsme'. Některé fotografie z akcí naleznete ve fotogalerii, více je pak dostupné na dalších webech z odkazů ve fotogalerii.


Archiv 83 akcí

REPORTÁŽ Z AKCE -Workcamp 2010 - Brigáda pro V.I.P.

kopírovat odkazdatum akce 15.- 30.8.2010 autor Miloš Vyleťal, 19.5.2010
  • závěr srpna ve znamení demolic, výměny elektroinstalací i oken, přestavby vstupní haly se zateplením...
  • brigádnické pobyty skupin i jednotlivců od 15. do 31.srpna zdarma ...
  • a navíc každý dospělý pomocník získá kartičku V.I.P. – umožňující čerpat až 50% slevu na pobyt v Domě setkání

FOTO-REPORTÁŽ z letošní brigády:

výběr 1.týden + výběr 2.týdne + Marián Bocán + Míla Kopřiva

Fotky od Zdeňála Loučky najdeš na konci této stránky

DĚNÍ NA BRIGÁDĚ SLOVEM:

Drazí přátelé,

fandové a sponzoři, obdivovatelé a milovníci, kterým náš společný Dům Setkání v Krkonoších, přirostl (a ještě  přiroste), navždy k srdci!

Chci se s vámi podělit o pár postřehů, z letošní dvoutýdenní letní brigády. 

Vždy jsem přemýšlela, proč můj muž Miloš, nazval už před několika lety, tuto brigádu - brigádou pro V.I.P. Vždyť je otevřena všem, kteří chtějí přijet a pomoct (zdarma a jenom za bydlení a stravu), při různých opravách, přestavbách, vylepšeních, úklidu Domu, který jsme dostali darem, pro naše akce a aktivity rodin a MS.

Není to přece tedy jenom pro "vyvolené", nebo nějak výjimečné lidi, jak by se z nabídky dalo vyčíst! Jak to tedy je?

Již léta se tam při práci setkávám s přáteli - některými známými, ale některými úplně novými, kteří jsou, ale tady se pro mne obzvlášť stávají V.I.P. Je pro mne totiž vždy fascinující a skutečně objevné a drahocenné, objevovat a obdivovat, co všechno umí, jak přemýšlejí, jaké zkušenosti a dovednosti v nich dřímají - a nejenom dřímají, ale dokážou je dát - použít, využít, obhájit, zapojit do společné práce a úsilí! Tak se na Světlo Boží - novým pohledem očí mnohých - nám dostává objevná skutečnost, jak jsou výjimeční! Každý obdarován, schopen, plný dovedností, bohatství, umu, ale i trpělivosti, laskavosti, pokory, obětavosti, ochoty a služby… nedá se to ani vše vyjmenovat.

Když totiž jezdíme na Manželská setkání, nebo nějaké jiné akce pro manžele a rodiny, tak většinou řešíme problémy, chyby a bolesti, rány, nedostatky a neschopnosti… Stojíme často ve světle osobní slabosti, selhání, neúspěchu… i když s velikou touhou a úsilím a s  Boží pomocí, něco s tím udělat, někam k dobrému, a ke změně se posunout. Tak nám to pak může občas připadat, že náš život a my samotní, jsme jenom o tomto - o odvrácené straně "mince".

Tak jsem proto velice vděčna za Dům Setkání a tuto možnost, uvidět druhé i sebe sama - v té nádherné, přivrácené straně mince! Uvědomit si, že já jsem skutečně  V.I.P. -  v očích Božích, přátel i ve svých. Že jsem drahocennou součástí společenství Božích dětí, kterým o Někoho i něco jde! Že vydávám sebe sama často za oběť - svého času, síly, pohodlí, peněz, odpočinku… ale nejenom vydávám, ale zároveň i  dostávám a nelézám. Věřím v to a vidím to na vlastní oči už léta… skrze požehnání Boží, pokoj, rozvoj, život a vedení Boží, které společně prožíváme a dostáváme.

Tak toto léto bylo opět V.I.P! Bohu i přátelům buď za to díky!

A tak se ptáte, co jsme teda ty dva týdny dělali?! Zkusím to vypočítat:

Letos se nás sešlo na dva týdny dohromady skoro 100 dospělých s dětmi.

Měnili jsme okna v přízemí za nové a plastové. Dělali jsme novou elektřinu v přízemí,  nové rozvodné skříně, senzory pro vypínání světel… Ale v zápalu "příprav i na příští rok a budoucna", Pepa se pustil do všech pater… úchvatné! Umíte si představit! Úklidová četa neskonale obětavých žen, měla stále co dělat! Bourali jsme hlavní vchod do Domu a hloubili, betonovali i přistavovali jsme nový vstupní prostor s topením do podlahy a krásnými dřevěnými dveřmi a okny, kde bude prostorná hala s přezouvanou, recepcí a internetovým koutkem… Rozebrali a po instalaci potřebných elektro-kabelů do země, jsme vybudovali nový chodník do Domu ze zámkové dlažby. Nad vstupnou - strop dřevem obloženou přístavbou, bude z kuchyňky balkónek - pro posezení s ranním kafíčkem a výhledem do přírody.

Z jídelny jsme vybudovali dveře na terasu staré přístavby s cisternou, položili dlažbu, natřeli všechny plechy a těšíme se na další posezení. Mladí v partě natřeli na červeno i střechu vodárny - naší studny.

Úklid Domu - umyté okna, vyprané závěsy a záclony, vyčištěná kaple parním strojem (včetně koberců), uklizený sklep, prádelna, komora s potravinami a sklad. Zahrada okopaná, dosazená, vyčištěná, včetně kapličky P. Marie. Raisova kaple vyčištěna, umyta a vyzdobena.

Vymalováno - jídelna a některé pokoje, natřené radiátory, stěny s olejovým nátěrem na schodišti.

Nekonečné uklízení, odvoz špíny, sutě a cihel… Budování bezpečného stanoviště pro trampolínu - vyvážka sutě a zdění opěrné zdi.

Určitě jsem na mnohé zapomněla, ale sami vidíte, že práce se udělalo "neúrekom" a ještě více!

Přátelé, ale zažili jsme kromě práce a dřiny - i krásné chvíle ranní modlitby a nádherné hudby kapely v kapli, táboráky se špekáčky, borůvky a hřiby, skákání na nové trampolíně, fotbálek i fotbal, koštovačku vínka z jižní Moravy, vyprávění a zpěv večerního posezení, výtečnou kuchyň a koláče mistra Kuchaře a kuchtiček, humor a ženské povídání při umývání oken, veselé básničky polepené po Domě,...mši svatou s P.Janem Rybářem, a mnoho, mnoho dalšího... 

Práce nadále pokračuje...firma dodělává fasádu a zateplení přístavby, omítky a ostatní... 

Srdečně vás všechny zveme, podívat se  a užít si a pobýt! Je to velkolepé Dílo - přátelství, vzájemné pomoci a Božího požehnání!

Ať nám Pán v srdcích navždy zachová to, že v Jeho Lásce a našem společenství přátel, jsme opravdu V.I.P. !

Gita Vyleťalová, 15.září 2010

---------------------------------------------------------------------

Drazí přátelé,                              
jak jsme vás již informovali dříve, připravujeme opět velkou brigádu na Domě setkání v druhé polovině srpna. ...

Pokud můžete přijeďte!

Uvítáme účast každého, kdo bude ochoten pomoct a zapojit se aspoň na dva - tři dny, případně i na více dnů. Za každý odpracovaný den můžete získat bonus – slevu 5% na ubytování v roce 2010 a 2011. Při odpracování 10 dnů až 50%! Vaše zimní nebo letní prázdniny se tak mohou pěkně zlevnit J . ...

Brigády se budou konat nepřetržitě od 15. do 31. srpna, mimo neděle. ....

Pokud můžete přispět finančně na nákup materiálu a stravy pro brigádníky, posílejte dary na účet: 514048044/5500, VS uveďte své rč a SS: 525 . Rádi vám vystavíme také potvrzení o daru, které můžete použít k odpočtu ze základu pro výpočet daní. Všem dárcům a pomocníkům předem moc děkujeme a těšíme se na setkání s vámi na Domě setkání v Albeřicích.  

S přáním Božího požehnání do další dnů  

Miloš a Gita Vyleťalovi & YMCA Setkání .

 

 

autor Zdeněk Loučka, 29.8.2010
zatížení serveru