YMCA Setkání - homepage YMCA Setkání - homepage

  změny za den   změny za týden   změny za měsíc   přihlásit se   přihlásit se emailem

YMCA Setkání - naše akce


Prohlédněte si seznam akcí které nabízíme, nebo těch které již proběhly. Pokud je k dispozici i kalendář, pak je zobrazen vepředu přede všemi akcemi. Akce lze třídit podle toho, komu jsou určeny - akce pro rodiny, manžele, chlapy, ženy či mládež. Akce pořádané v Domě Setkání v Krkonošských Albeřicích jsou také dostupné v menu 'Dům Setkání > Akce v Domě' nebo 'Dům Setkání > Prožili jsme'. Některé fotografie z akcí naleznete ve fotogalerii, více je pak dostupné na dalších webech z odkazů ve fotogalerii.


Archiv 83 akcí

Rodina a peníze - chlapi z Brna v Bystrci

kopírovat odkazdatum akce 17.5.2010 autor Zdeněk Michalec, 14.5.2010

Na další pravidelné setkání brněnských chlapů jste zváni do skautské klubovny v Bystrci ( http://www.setkani.org/index.php?id=272&case=725 ).

Sejdeme se v obvyklých 19:15 hod. Na programu je téma Rodina a peníze. Po krátkém úvodu bude následovat společné sdílení, při kterém nám budou vodítkem následující otázky:

1.      Jak moc je pro mne důležité ekonomické zabezpečení rodiny (příp. moje vlastní)? Co mi snaha rodinu zabezpečit dává a co mi naopak bere?

2.      Co ovlivňuje moje „finanční chování“ (způsob, jakým spravovali rodinné finance moji rodiče, vliv manželky, příbuzných a přátel, výše současných rodinných příjmů a výdajů, společenské prostředí)?

3.      Jsem ochoten žít na dluh? Na co jsem ochoten si půjčit (bydlení, auto, dovolená, vybavení domácnosti, vzdělání dětí, …) a v jaké výši v poměru ke svému ročnímu platu?

------------

4.      Považuji za nutné ekonomicky zabezpečit děti při jejich startu do života? Jakým způsobem (bydlení, stavební spoření, vzdělání, peníze k volnému použití, …)?

5.      Jak se starám se o zabezpečení svoje a své ženy ve stáří nebo pro případ nemoci (penzijní spoření, jiná forma úspor,  děti se postarají, neřeším to, …)?

6.      Daří se mi investovat peníze do sebe sama a do svých blízkých, do našeho vzestupu, osobního růstu? (kultura, sport, kurzy, sebevzdělávání, kvalitně prožitý volný čas, dovolená). Považuji to za důležité?

Protože jde o téma velice živé a nabízející různé úhly pohledu, počítáme s tím, že na ně navážeme při nejbližším děleném setkání (14.6.2010).

zatížení serveru