YMCA Setkání - homepage YMCA Setkání - homepage

  změny za den   změny za týden   změny za měsíc   přihlásit se   přihlásit se emailem

YMCA Setkání - naše akce


Prohlédněte si seznam akcí které nabízíme, nebo těch které již proběhly. Pokud je k dispozici i kalendář, pak je zobrazen vepředu přede všemi akcemi. Akce lze třídit podle toho, komu jsou určeny - akce pro rodiny, manžele, chlapy, ženy či mládež. Akce pořádané v Domě Setkání v Krkonošských Albeřicích jsou také dostupné v menu 'Dům Setkání > Akce v Domě' nebo 'Dům Setkání > Prožili jsme'. Některé fotografie z akcí naleznete ve fotogalerii, více je pak dostupné na dalších webech z odkazů ve fotogalerii.


Archiv 87 akcí

Chlapi Brno v Bystrci - Proměny našich rolí

kopírovat odkazdatum akce 14.12.2009 autor Martin Šmídek, 7.9.2009

Sejdeme se v 19:15 hod. v bystrcké skautské klubovně (cesta viz index.php?id=272&case=725). Vezměte si prosím něco na přezutí.

Čeká nás večer zamyšlení nad místem, ve které se nacházíme v životě. A přirozeně také nad cestou, po které jsme k tomu místu došli a která vede někam dál, kam zatím nevidíme. Vlastně to bude taková rekapitulace témat, která (většinou) dobře známe z našich dřívějších setkání (Čtyři období života, Mladý a starý muž, Děd z knihy Divý muž od Richarda Rohra). V jiné jeho knize Hledání svatého grálu je ve 4. kapitole stravitelně vysvětleno vztah anima/animus.   

Pomůckou na této cestě nám budou pojmy z vývojové psychologie - doporučuji vaší pozornosti velmi útlou ale obsažnou a čtivě psanou knížku Životní období od Romana Guardiniho (najdete ji zde). Ti kdo byli vloni v Křižanově resp. letos v Třešti na setkání s rodinnými psychoterapeuty Vladislavem Chválou a Ludmilou Trapkovou mají patrně k dispozici jejich knihu Rodinná terapie a teorie jin-jangu. Budeme čerpat z druhé kapitoly.

Smyslem setkání ale nebude přednáška z psychologie ... to bych si ani při vší své drzosti nedovolil. Cílem bude uvědomit si své místo ve společenství (rodiny, přátel, ...) - k tomu poslouží zejména závěr večera, ve kterém se rozejdeme do menších skupin.

Na setkání se těší
Martin

zatížení serveru