YMCA Setkání - homepage YMCA Setkání - homepage

  změny za den   změny za týden   změny za měsíc   přihlásit se   přihlásit se emailem

YMCA Setkání - naše akce


Prohlédněte si seznam akcí které nabízíme, nebo těch které již proběhly. Pokud je k dispozici i kalendář, pak je zobrazen vepředu přede všemi akcemi. Akce lze třídit podle toho, komu jsou určeny - akce pro rodiny, manžele, chlapy, ženy či mládež. Akce pořádané v Domě Setkání v Krkonošských Albeřicích jsou také dostupné v menu 'Dům Setkání > Akce v Domě' nebo 'Dům Setkání > Prožili jsme'. Některé fotografie z akcí naleznete ve fotogalerii, více je pak dostupné na dalších webech z odkazů ve fotogalerii.


Archiv 68 akcí

Manželská setkání - Třešť

kopírovat odkazdatum akce 16.- 24.8.2008 autor Lenka a Jiří Tkáčovi, 10.3.2008

Manželská setkání 2008 - kurz partnerských vztahů

YMCA - Živá rodina Vás zve na letní kurz Manželských setkání, který letos pořádá již podvanácté. Uskuteční se ve dnech 16 . – 24. srpna 2008 v Třešti (16 km od Jihlavy).

Kurz je zaměřen na obnovení a prohloubení vztahů mezi manžely a v rodině. Jeho náplní jsou přednášky ze širokého okruhu vzájemných vztahů muže a ženy v manželství doplněné skupinovou prací. Ve skupinkách 3-4 párů se společně zamýšlíme nad tématikou přednášek a nad problémy našich vztahů. Vzájemně se obohacujeme o zkušenosti, sdílíme se s ostatními o úspěchy a neúspěchy, a tímto způsobem si pomáháme řešit své konkrétní problémy. To vše se děje v duchu modlitby a důvěry v Boží přítomnost a milost.

Obsahem přednášek jsou tato témata: Křesťanské manželství a krize, Priority, Zdravé sebevědomí, Odpuštění, Rozdíly mezi mužem a ženou, Základy komunikace, Vzájemné porozumění, Vyjadřování pocitů, Naplňování potřeb, Pozornosti, Sexualita. Přednášejí je manželské páry, které v nich nabízejí svědectví z vlastního života.

Nedílnou součástí kurzu je duchovní prohloubení, s nímž má obnova našich vztahů velmi úzkou souvislost. Denní program zahrnuje společné modlitby a bohoslužby. Manželská setkání jsou ekumenickým setkáním, na němž nechceme řešit konfesní rozdíly, ale hledáme jednotu muže a ženy v lásce, která je spojuje, a všichni společně pak jednotu v lásce Kristově.

Po celou dobu trvání kurzu bude k dispozici rodinný poradce, kněz a psycholog.

Podmínka účasti: společná dobrovolná účast obou manželů, a to na celém týdenním programu. Není možné účastnit se pouze části kurzu.

Kurz není vhodný pro osoby závislé na alkoholu, drogách nebo psychicky nemocné.

Pokud své současné problémy řešíte s odbornou pomocí psychiatra či psychoterapeuta, prosíme Vás, abyste svou účast nejprve konzultovali s tímto odborníkem.

Přihlášku posílejte na adresu:
YMCA - Živá rodina, Hana Pištorová, Na Poříčí 12, 110 00 Praha 1.

Po obdržení Vaší závazné přihlášky Vám zašleme další informace a pokyny k zaplacení účastnického poplatku, který bude nutné zaplatit do 15. 5. 2008. Odpovědi budou rozesílány podle pořadí doručení závazných přihlášek do počtu kapacity letního kurzu. Ostatní budou vedeni jako náhradníci.

Datum:   16 . - 24. srpna 2008

Místo: Třeš ť (cca 16 km jihozápadně od Jihlavy), K Valše 1251/38, areál Střední odborné školy a Středního odborného učiliště ve velmi pěkném prostředí na okraji města. Areál tvoří ubytovací část, škola s učebnami a tělocvičnou, jídelna s kuchyní – vše je propojeno chodbami.

Začátek: sobota 16. 8. 2008 v 18.00 večeří

Ukončení: neděle 24. 8. 2008 obědem

Kapacita: cca 70 párů

Ubytování: ve dvoulůžkových, příp. třílůžkových pokojích. Každý pokoj má vlastní příslušenství. Na každém patře je k dispozici kuchyňka s lednicí.

Stravování: plná penze v areálu internátu. Možnost zakoupení jednoduchého občerstvení v kantýně v areálu.

Další údaje: Součástí areálu je fotbalové, volejbalové a tenisové hřiště. Učebny a tělocvična budou k dispozici především pro děti v případě špatného počasí. Pokud nebudete cestovat vlastním autem, dejte nám včas vědět, abychom vám zajistili odvoz z nádraží.

Děti, pro které nemůžete zajistit hlídání, je možné vzít s sebou. Budou mít zajištěn svůj vlastní program a péči v době přednášek a práce ve skupinkách (3,5 hodiny dopoledne a 3,5 hodiny odpoledne). Postarají se o ně zdatní mladí pečovatelé – školení dobrovolníci, kteří se již během roku na tuto činnost připravují, a o vaše děti budou pečovat bez nároku na odměnu. Prosíme Vás však, abyste dobře zvážili účast svých dětí na kurzu, a to především proto, abyste měli dostatečný prostor pro Vás dva a mohli tento týden pro sebe maximálně využít. Ze zkušeností párů vyplývá, že pro ně měl kurz mnohem větší přínos, když jej mohly absolvovat bez dětí.

Účastnický poplatek : hradí zejména náklady na ubytování a stravu. Ubytovatel nám bohužel oproti loňskému roku zvýšil cenu plné penze o 70,- Kč na osobu a den, což je důvodem momentálního navýšení ceny za kurz. Ostatní náklady (pronájem auly, učeben, tělocvičny apod., zbývající náklady na pečovatele a veškeré další organizační zajištění) chceme hradit z dotací a darů, které se nám – doufáme - podaří v letošním roce opět získat.

Účastnické poplatky


běžná cena

cena pro členy YMCA *

Dospělý: ubytování, strava


2.960,- Kč

2.860,- Kč

Dítě: lůžko, strava plná porce,
příspěvek na pečovatele


3.200,- Kč

3.150,- Kč

Dítě nad 4 roky: lůžko, strava poloviční porce, příspěvek na pečovatele


2.750,- Kč

2.700,- Kč

Dítě do 4 let: vlastní postýlka,
strava poloviční porce, příspěvek na pečovatele


1.650,- Kč

1.600,-Kč

Dítě - kojenec: (ubytování v kočárku
nebo ve vlastní postýlce, vlastní strava,
příspěvek na pečovatele)


1.450,- Kč

1.400,- Kč

* Pokud jste členem jiného sdružení YMCA než YMCA–Živá rodina, tak tuto skutečnost uveďte, prosím, do poznámky v přihlášce.

Poznámky k platbě účastnického poplatku: Pro mnohé z nás je zaplacení účastnického poplatku z vlastních příjmů velmi obtížné. Ze zkušenosti z minulých let proto doporučujeme obrátit se podle možností na zaměstnavatele, odborovou organizaci, obecní úřad nebo farní úřad se žádostí o dotaci. Mnoha účastníkům se tímto způsobem podařilo uhradit významnou část účastnického poplatku za sebe, případně i celou rodinu. Tam, kde to bude potřeba, na vyžádání zašleme žádost o zaplacení účastnického poplatku nebo fakturu adresovanou vaší odborové organizaci nebo zaměstnavateli.

Pokud se vám nepodaří získat příspěvek na výše uvedených místech a nedostatek financí by byl hlavním důvodem vaší neúčasti na kurzu Manželských setkání - obraťte se na nás, uděláme vše pro to, abyste se kurzu mohli zúčastnit. Zatím se vždy podařilo najít řešení.

Prosíme ty z Vás, kteří si to můžete dovolit, o příspěvek rodinám, pro které by zaplacení ceny v plné výši znamenalo neúnosné zatížení rodinného rozpočtu. Děkujeme všem, kteří o této možnosti uvažují. Takovýto dar je možno na základě potvrzení od YMCA - ŽR odečíst od základu daně (daňové úlevy mohou využít i zaměstnanci).

Při jakýchkoli problémech či nejasnostech nás, prosím, kontaktujte.

Rádi vám zodpovíme Vaše dotazy a poskytneme bližší informace. Můžete se na nás obracet telefonicky, e-mailem nebo písemně na níže uvedené adresy.

Za všechny, kdo se podílejí na přípravě,
Lenka a Jiří Tkáčovi

 

Důležité kontakty :

Lenka a Jiří Tkáčovi
739 47 Kozlovice 857
tel.: 558 697 152
mobil: 602 681 888
e-mail: tkacovi @ seznam.cz

 

Hana Pištorová
YMCA - Živá rodina
Na Poříčí 12
110 00 Praha 1
tel.: 224 87 24 21 , 606 745 048
e-mail: hana .pistorova @ familia.cz

zatížení serveru