YMCA Setkání - homepage YMCA Setkání - homepage

  změny za den   změny za týden   změny za měsíc   přihlásit se   přihlásit se emailem

YMCA Setkání - naše akce


Prohlédněte si seznam akcí které nabízíme, nebo těch které již proběhly. Pokud je k dispozici i kalendář, pak je zobrazen vepředu přede všemi akcemi. Akce lze třídit podle toho, komu jsou určeny - akce pro rodiny, manžele, chlapy, ženy či mládež. Akce pořádané v Domě Setkání v Krkonošských Albeřicích jsou také dostupné v menu 'Dům Setkání > Akce v Domě' nebo 'Dům Setkání > Prožili jsme'. Některé fotografie z akcí naleznete ve fotogalerii, více je pak dostupné na dalších webech z odkazů ve fotogalerii.


Archiv 78 akcí

Setkání brněnských chlapů v Bystrci

kopírovat odkazdatum akce 22.10.2007 autor Zdeněk Michalec, 19.10.2007

Sejdeme se ve skautské klubovně v Bystrci v obvyklých 19:30 hod. Protože několik z nás prožilo minulý víkend v Albeřicích (obnova s P. Janem Rybářem na téma "Ty jsi můj milovaný syn"), chceme se s vámi podělit o to, co jsme tam prožili.

Rádi bychom také pokračovali v debatě o programu dalších setkání. Z Albeřic jsme přijeli s návrhem dalšího tématu, ke kterému bychom se v průběhu roku mohli vracet. Je jím naše zkušenost s osobní modlitbou. Výchozím materiálem by mohla být kniha L. Evelyho "Modlitba moderního člověka". Jakékoliv připomínky a další návrhy jsou samozřejmě vítány. 

Popis cesty:  Je to v areálu mateřské školky na ulici Štouračova (dřevěná stavba za školkou). Je třeba projít branou a nezabloudit přitom do posilovny v suterénu MŠ. Pár míst na parkování je přímo před klubovnou, velké parkoviště je ve vzdálenosti cca 250 m pod benzinkou. V případě nouze volejte 724 205 809.


Pokusím se aspoň stručně zrekapitulovat průběh setkání:
 
Překvapení přinesla úvodní modlitba. Místo obvyklých chval a díků na úvod zaněla spontánní svědectví o průběhu víkendu v Albeřicích a Obnovy MS v Kroměříži. Bylo až neuvěřitelné, jak na sebe program těchto dvou víkendů neplánovaně navazoval. Tato svědectví trvala hodinu a byla prodchnuta velkou vděčností. Ukázalo se, že nejen prosby, ale i chvály a díky můžeme vyjadřovat "jak nám zobák narostl".
 
Po přestávce jsme se chtěli krátce věnovat programu dalších setkání a na to navázat povídáním o průběhu obnovy s Janem Rybářem v Albeřicích. I tady se ukázalo, že nic nemáme ve svých rukou. Přítomní hýřili nápady a v jednu chvíli se zdálo, že máme zajištěn program na minimálně 3 roky dopředu. V okamžiku, kdy ale padla otázka, kdo se ujme přípravy programu příštího setkání, zavládlo zbožné ticho. Tak jsme zas všichni slezli ze stromů. Vzhledem k tomu, že tato debata skončila nedlouho před půlnocí, povídání o Albeřicích bylo odročeno.
Výsledky brain-stormingu lze shrnout asi takto:
1. Příští setkání bude opět společné a bude zřejmě na Lesné. Jirka Šmahel to musí ještě potvrdit. Jirka Buček a Luboš Imramovský konečně dostanou příležitost ukázat, že v Albeřicích dávali pozor a všechno si řádně zapsali.
2. Sice to v jednu chvíli vypadalo, že převládne touha po častějším setkávání v malých skupinách (trojjediné a společné setkání by se pravidelně střídaly), nakonec to ale vypadá tak, že nebudeme tak moc plánovat a podle situace a nabídky programu budeme operativně střídat společné setkání s dělením do skupinek, společné setkání bez dělení a trojjediné setkání. Hledají se však další ochotní hostitelé malých skupinek, aby se ulevilo těm pravidelným (Martin, Petr, Roberto). Dohodli jsme se taky, že v těchto malých skupinkách se nemusí vždycky bubnovat, čož by mohlo rozšířit okruh potenciálních hostitelů.
 3. Trojjediná setkání by měla mít dopředu stanovené téma ke sdílení a modlitbě.
4. Pokud jde o společná setkání, jsou předběžně v plánu: postupné probírání knihy L. Evelyho "Modlitba moderního člověka" (knihy jsou nakoupené a budou na příštích setkáních ke koupi), beseda s Orkem Váchou, slavení mše "s výkladem" (snad), bowling, několik témat spojených s Mojžíšem atd.
 
Na závěr se nám Franta svým nenapodobitelným způsobem svěřil se svými dojmy z první návštěvy brněnské skupiny, která tenkrát shodou okolností také diskutovala programové otázky. Trvalo mu pak skoro rok, než znovu přišel. Budiž vzdány díky ohleduplnosti dvou našich nových kamarádů, kteří na přímý dotaz, zda nemají podobný dojem jako Franta, odpověděli velmi ohleduplně, ba téměř laskavě. Snad je ještě někdy uvidíme.
zatížení serveru