YMCA Setkání - homepage YMCA Setkání - homepage

  změny za den   změny za týden   změny za měsíc   přihlásit se   přihlásit se emailem

YMCA Setkání - naše akce


Prohlédněte si seznam akcí které nabízíme, nebo těch které již proběhly. Pokud je k dispozici i kalendář, pak je zobrazen vepředu přede všemi akcemi. Akce lze třídit podle toho, komu jsou určeny - akce pro rodiny, manžele, chlapy, ženy či mládež. Akce pořádané v Domě Setkání v Krkonošských Albeřicích jsou také dostupné v menu 'Dům Setkání > Akce v Domě' nebo 'Dům Setkání > Prožili jsme'. Některé fotografie z akcí naleznete ve fotogalerii, více je pak dostupné na dalších webech z odkazů ve fotogalerii.


Archiv 78 akcí

Setkání v arboretu

kopírovat odkazdatum akce 16.9.2007 autor Zdeněk Michalec, 7.9.2007
Ahoj Chlapi.

Doufal jsem že budu v přípravě rychlejší, ale nějak mě to tento týden pracovně převálcovalo, takže až teď. Omlouvám se.

Setkání v arboretu. http://www.mapy.cz/searchScreen?query=k%C5%99tiny#centerX=138467072@centerY=133258752@typ=base@zoom=12@vizType=click@vizIds=item-4-list
Všechny vás zvu i s rodinami a přáteli na nedělní setkání v arboretu Křtiny  http://www.slpkrtiny.cz/arbkrtiny.php
Pro ty, kteří by chtěli a tentokráte nemohou a samozřejmě nejen pro ně - dá-li Pán - uspořádáme jarní setkání.

Program bude následující:
Neděle 16. září.
Ve 14.00 se setkáme u vstupu do arboreta.
Kdo bude mít zájem, zúčatní se exkurze s výkladem, který zajistí má žena. Kdo si bude chtít užít romantiky, projde si arboretem sám.
Terén je vhodný i pro kočárky.
Odpoledne zakončíme společnou mší svatou - začátek cca v 16,30 hod. Nezapomeňte si bubny!!
(Pozn. Jestli někdo dokážete zajistit pěkné počasí, tak ho zajistěte, nicméně v arboretu je krásně při jakémkoli počasí. Tak se patřičně oblékněte.)

Arboretum leží uprostřed mezi Křtinami a Jedovnicemi. Nelze přehlédnout - hájenka, rybník, okolo silnice nový dřevěný plot.
Parkovat se dá u hájenky kde je vstup do arboreta. Z Brna se sem dá přijet i autobusem a to od Kauflandu na Staré Osadě, zastávka přímo u arboreta. Směr je Ochoz, Křtiny, Jedovnice.

Pro ty, kdo by chtěli výlet i na dopoledne přidávám několik typů.
Rudice - expozice ve větrném mlýně (architektura, výzkumy rudického propadání a jeskynního systému) http://www.rudice.cz/
Rudické propadání (cca 1 km za arboretem ve směru od Křtin na Jedovnice za esíčkem)
Josefovské údolí - Býčí skála a opravená pec Františka včetně expozice tavby železa (od ní kousek směrem na Adamov penzion u Kola - příjemné posezení a dobře vaří) http://www.adaprime.cz/turistika/zajimavosti.php
Památník K.H.Máchy - z Josefovského údolí směr Blansko, na začátku obce na autobusové točně zaparkovat, pěšky k lesu a k pomníku, příjemná procházka a výhled do okolí. http://www.slpkrtiny.cz/estetika.php
Komu to nestačí má k dispozici celý Moravský kras.

A pár typů abyste neumřeli hlady.
U nás v Bukovince disponujeme dvěmi restauracemi. Nad Rakovcem (trošku lidovější ale veselejší) a Klubem. V obou vaří dobře.
Ve Křtinách - U Farlíků, U Santinyho, U Faustů.
A v Jedovnicích je výběr dosti široký. Já bych doporučil restauraci "V Chaloupkách". Je to za křižovatkou od Křtin na Blansko, hned vlevo, maličko schováno.
Pokud jde o dopolední program, ten si určitě naplánujete podle svých potřeb.
Na závěr prosbička, dejte mi vědět kolik vás asi přijede a to na e-mail: horacek.buk@seznam.cz nebo na mobil 724370154. Toto číslo využijte i v případě že se cestou ztratíte.
Já a moje žena se na Vás budeme těšit odpoledne v arboretu.


Pavel Horáček
mob: 724 370 154

Mše sv. v amfiteátru arboreta

autor Jiří Zich, 17.9.2007
zatížení serveru