YMCA Setkání - homepage YMCA Setkání - homepage

  změny za den   změny za týden   změny za měsíc   přihlásit se   přihlásit se emailem

YMCA Setkání - naše akce


Prohlédněte si seznam akcí které nabízíme, nebo těch které již proběhly. Pokud je k dispozici i kalendář, pak je zobrazen vepředu přede všemi akcemi. Akce lze třídit podle toho, komu jsou určeny - akce pro rodiny, manžele, chlapy, ženy či mládež. Akce pořádané v Domě Setkání v Krkonošských Albeřicích jsou také dostupné v menu 'Dům Setkání > Akce v Domě' nebo 'Dům Setkání > Prožili jsme'. Některé fotografie z akcí naleznete ve fotogalerii, více je pak dostupné na dalších webech z odkazů ve fotogalerii.


Archiv 82 akcí

Setkání chlapů z Brna a okolí ve Slatině

kopírovat odkazdatum akce 12.6.2006 autor Zdeněk Michalec, 31.5.2006

Na toto setkání nás zve Honza Hošek :

Setkání se uskuteční v pondělí 12.6.2006 v 19.30 v Brně – Slatině v přístavbě kostela. Kdo pojede MHD, jedná se o zastávku „Krejčího“ trolejbusu č.31. Autem se dostanete na místo následovně: Olomoucká, Hviezdoslavova (směr Rohlenka,Vyškov – po staré), na kruhovém objezdu doprava (směr Šlapanice) – tato silnice vede přímo na křižovatku u kostela.

Téma ještě není vymyšleno. Náměty jsou vítány.

Malý návrh na duchovní část

kopírovat odkazautor Libor Kabát, 8.6.2006

Chtěl bych  návrhnout - přečtení evangelia způsobem, který popisuje RR v přednášce v Praze - Budoucnost církve,.... mne to docela láká...

Libor

http://www.chlapi.cz/rohr2003/Budoucnost.html

Jelikož tam bylo málo kněží a nemohli při svých pravidelných shromáždění slavit eucharistii, scházeli se k tomu, aby se modlili, četli a studovali Písmo. Naučili mě takovému zvyku, který dodnes v našem centru v Albuquerque praktikujeme.

 Neslavili eucharistii, a proto četli společně evangelium třikrát. Napřed pronesli jedno slovo nebo jedinou větu z textu evangelia, která je oslovila, potom četli podruhé - a je úžasné o kolik více toho z textu pochopíte, když čtete dvakrát. Potom se lidé vzájemně sdíleli v odpovědích na otázku, zda v jejich životech jsou v souvislosti s přečteným evangeliem nějaké paralelní vztahy či zkušenosti. Nato jsme evangelium četli potřetí a zase bylo úžasné,  kolik nového můžete z téhož jednoho textu opět slyšet. Bylo to, jako kdyby  evangelium ožilo a  stalo se vzrušujícím. V návaznosti na toto jsme si pokládali další otázku: k čemu by tohle evangelium mohlo vyzývat právě mě, k jaké změně v mém životě, nebo k čemu by to mohlo vyzývat nás jako skupinu.

http://www.chlapi.cz/rohr2003/Budoucnost.html

Co budeme dělat

kopírovat odkazautor Jan Hošek, 11.6.2006

Ahoj chlapi,

moc se na Vás ve Slatině těšíme.

Vzhledem k tomu, že v pondělí 12.6.2006 budeme Vaši hostitelé, ujali jsme se i zodpovědnosti za téma, které probereme - "Já a můj otec.".

Sestavili jsme několik otázek, týkající se našeho otce v minulosti, přítomnosti a budoucnosti.

Na pondělním setkání využijeme prostorové možnosti a zase vyzkoušíme oblíbené skupinky.

S malým předstihem Vám posílám nabídku otázek:

 

1.       Jaký byl můj osobní vztah k otci v dětství a dospívání (otec – můj vzor, způsob výchovy, společné zájmy, společná práce, modlitba, jeho vliv na moji víru) ?

2.       Jaký je/byl můj vztah k němu v dospělosti/nyní ?

3.       Uvědomuji si skrytá zranění, která mi otec vědomě nebo nevědomě způsobil? Jak se s tím vypořádávám?

4.       Co pozitivního jsem dokázal (nedokázal) od svého otce převzít, čeho negativního jsem se dokázal (nedokázal) vyvarovat?

       Za slatiňáky     Honza

      

Jsem rád, že se Vám u nás líbilo

autor Jan Hošek, 13.6.2006
zatížení serveru