YMCA Setkání - homepage YMCA Setkání - homepage

  změny za den   změny za týden   změny za měsíc   přihlásit se   přihlásit se emailem

YMCA Setkání - naše akce


Prohlédněte si seznam akcí které nabízíme, nebo těch které již proběhly. Pokud je k dispozici i kalendář, pak je zobrazen vepředu přede všemi akcemi. Akce lze třídit podle toho, komu jsou určeny - akce pro rodiny, manžele, chlapy, ženy či mládež. Akce pořádané v Domě Setkání v Krkonošských Albeřicích jsou také dostupné v menu 'Dům Setkání > Akce v Domě' nebo 'Dům Setkání > Prožili jsme'. Některé fotografie z akcí naleznete ve fotogalerii, více je pak dostupné na dalších webech z odkazů ve fotogalerii.


Archiv 65 akcí

Letní kurz, Kroměříž

kopírovat odkazdatum akce 2.- 9.7.2005 autor Martin Šmídek, 28.2.2005

přihláška na kurs (formát Word)

YMCA Setkání pořádá letní kurzy pro manželské páry již od roku 1989. Náplní kurzů jsou přednášky ze širokého okruhu vzájemných vztahů muže a ženy v manželství, doplněné skupinovou prací. Ve skupinkách 3 – 4 párů se zamýšlíme nad tématikou přednášek a problémy našich vztahů. Společně se svojí skupinou, nebo samostatně v párech hledáme řešení vlastní situace a učíme se předcházet nebo zvládnout případné partnerské neshody a konflikty. Vzájemně se obohacujeme o zkušenosti, sdílíme se s ostatními o úspěchy a neúspěchy a tímto způsobem si pomáháme řešit své konkrétní problémy. To vše se děje v duchu modlitby a důvěry v Boží přítomnost a milost. Kurzů se za ta léta zúčastnilo více jak 3000 manželských párů.

Program

foto376-1.jpg Program na kurzu je náročný, ale je tady prostor i pro odpočinek a čas pro sebe navzájem a pro naše děti. Z důvodu kapacity ubytování a snahy věnovat co nejvíce času svému partnerovi Vás prosíme, abyste pokud možno omezili počet dětí, které si vezmete sebou. Pro ty, které přijedou s vámi, je připraven bohatý program různých soutěží, her, zábavy, a katecheze. Po celou dobu vaší účasti na přednáškách a ve skupinkách se o děti postarají šikovní mladí pečovatelé, které jsme na tuto službu připravili. Podle stáří jsou děti rozděleny do skupin.

Obsahem přednášek jsou témata:

  1. Krize v manželství,
  2. Křesťanské manželství a priority,
  3. Zdravé sebevědomí,
  4. Odpuštění,
  5. Rozdíly mezi mužem a ženou,
  6. Základy komunikace,
  7. Vzájemné porozumění,
  8. Vyjadřování pocitů,
  9. Naplňování potřeb,
  10. Pozornosti a romantika,
  11. Sexualita.

Přednášejí je manželské páry, které v nich nabízejí svědectví z vlastního života. Při skupinové práci je vždy jeden z párů ve skupince vedoucí. Jsou to manželé, kteří se už kurzu zúčastnili a pomáhají ostatním řešit stanovené úkoly. Podmínkou přihlášení na kurz je ochota účastníků zúčastnit se celého společného programu. Nedílnou součástí kurzu je duchovní prohloubení, s nímž má obnova našich vztahů velmi úzkou souvislost. Denní program zahrnuje společné modlitby a bohoslužby. Manželská setkání jsou ekumenickým setkáním, na němž nechceme řešit konfesní rozdíly, ale hledáme jednotu muže a ženy v lásce, která je spojuje a všichni společně pak jednotu v lásce Kristově.

Podmínky kurzu

Stravování: Celodenní - snídaně, obědy a večeře jsou v ceně účastnického poplatku. Možnost přikoupení občerstvení v bufetu areálu.

Ubytování: V objektech středoškolských internátů.

foto135.jpg Děti: budou mít zajištěn svůj vlastní program a péči v době přednášek a práce ve skupinkách (3,5 hodiny dopoledne a 3,5 hodiny odpoledne). Přesto Vás však prosíme, abyste dobře zvážili účast svých dětí na kurzu a rozhodně nebrali ty, kterým působí problémy kolektiv, nebo odloučení od rodičů (zejména děti ve věku 2 - 4 let). Pokud nemáte kde umístit takové dítě, doporučujeme vzít si s sebou vlastního pečovatele, kterého dítě důvěrně zná - např. teta, staří rodiče, přítel apod. ve věku nad 18 let, který bude ubytován společně s vámi nebo s ostatními pečovateli.

* Uveďte to prosím v závazné přihlášce ! *

Účastnický poplatek

Účastnický poplatek zahrnuje náklady na ubytování, stravu, část režijních nákladů (např. skripta, poštovné, materiál pro hry dětí apod.) a členský příspěvek sdružení YMCA Setkání (200,- Kč rodinné členství) na rok 2005/2006. Ostatní výdaje předpokládáme hradit z dotací a sponzorských darů, které se nám podaří v letošním roce získat. Bude se jednat o příspěvek na pronájem společenských místností, organizační zajištění kurzu a částečná dotace pobytu pečovatelů a vedoucích dětí.

Poznámky k platbě účastnického poplatku:

Pro mnohé z nás je zaplacení požadovaného poplatku z vlastních příjmů velmi obtížné. Ze zkušenosti předchozích let, proto doporučujeme obrátit se podle možností na odborovou organizaci, zaměstnavatele nebo farní úřad se žádostí o dotaci. Mnoha účastníkům se tímto způsobem podařilo uhradit významnou část účastnického poplatku za sebe, případně i celou rodinu. Tam kde to bude potřeba, na vyžádání zašleme žádost o zaplacení účastnického poplatku (příspěvku) nebo fakturu adresovanou vaší odborové organizaci nebo zaměstnavateli.

Pokud se vám nepodaří získat příspěvek na výše uvedených místech a nedostatek financí by byl jediný důvod vaší neúčasti na táboře Manželských setkání – obraťte se na nás, uděláme vše pro to abyste se ho mohli zúčastnit .

Sponzorské dary:

Současně prosíme ty z vás, kteří si to můžete dovolit, o příspěvek – finanční dar rodinám, pro které by zaplacení ceny v plné výši znamenalo neúnosné zatížení rozpočtu. Takovýto dar je možné na základě potvrzení organizátora kurzu odečíst od základu daně (daňové úlevy mohou využít jak podnikatelé tak zaměstnanci).

Při jakýchkoli problémech či nejasnostech nás, prosím, kontaktujte.

Rádi vám zodpovíme Vaše dotazy a poskytneme bližší informace. Můžete se na nás obracet telefonicky, e-mailem nebo písemně na níže uvedené adresy.

Podmínka účasti: společná, dobrovolná účast obou manželů.

(Kurz není vhodný pro osoby závislé na alkoholu, drogách, zatížené neukončenou nevěrou nebo jiným omezením, které by jim neumožňovalo zapojit se plně do programu)

Jak se mohu přihlásit

Podívejte se zde na podrobnější informace o místě a podmínkách konání kurzů a jejich ceně, abyste se mohli závazně přihlásitvyplněním a zasláním přiložené přihlášky co nejdříve. Na základě obdržení Vaší závazné přihlášky Vám zašleme další informace a pokyny k zaplacení účastnického poplatku.

Pokyny k zaplacení budou rozesílány podle pořadí doručení závazných přihlášek do naplnění kapacity letního kurzu. Ostatní budou vedeni jako náhradníci.

Kurz v Kroměříži

Datum: 2. – 9.7.2005
Místo konání: Internát Arcibiskupského gymnázia v romantickém prostředí malebné, historické Kroměříže.
Příjezd: 2.7. dopoledne mezi 9.00-12.00 hod

Začátek: 2.7.2005 ve 12.00 h obědem
Ukončení: 9.7.2005 do 14.00 h obědem

Ubytování: Na internátě arcibiskupského gymnázia (AG) jsou prostorné tři a více lůžkové pokoje s možností vlastních přistýlek. Ke spaní je nutné si přivézt vlastní spací pytle nebo povlečení (k dispozici jsou polštáře a přikrývky). Pro malé děti (cca do 3 let) je možnost bezplatného ubytování ve vlastních postýlkách, ohrádkách. Pro jednu rodinu lze z důvodů omezené kapacity zajistit pouze jeden pokoj. Sprchy, koupelny, WC jsou společné na chodbách.

Stravování: celodenní je zajištěno v jídelně AG.

Účastnický poplatek:

Dospělí: ubytování AG, strava, písemné materiály ad. ... 2 300,-

Děti:
 a) ubytování -lůžko, strava - celá porce, pečovatel ... 2 300,-
b) ubytování -lůžko, strava - půl porce, pečovatel ... 2 000,-
c) ubytování – vlastní přistýlka, strava - celá porce, pečovatel ... 1 850,-
d) ubytování - vlastní přistýlka, strava - půl porce, pečovatel ... 1 550,-

Kojenci a děti do 3 let bez stravy:
ubytování v kočárku nebo vlastní postýlka, strava a ubytování pro pečovatele ... 1 100,-
strava poloviční pro děti ... 670,-

Přihlášky kurzu Kroměříž zasílejte přímo na adresu:

Miloš a Gita Vyleťalovi, Pivovarská 3, 794 01 Krnov; telefon: 554 613 234; 731 625 615; 731 625 616; ymca@setkani.org

Další kurzy se stejným obsahem se konají:

Frenštát, 30.7. - 6.8.2005, pořádá YMCA Setkání ve spolupráci s CPR Ostrava

Jan Zajíček, Centrum pro rodinu a sociální péči, Kostelní 1, 728 02 Ostrava 1; telef.: 596 116 522/kl.232; mobil: 777 244 245; 731 625 621; e-mail: cpr@doo.cz

Litomyšl, 3. - 10.7.2005, pořádá CPR Liberec/Litoměřice

Přihlášky a bližší informace: Iva a František Růžičkovi, Husitská 128/32, 417 41 Krupka 3; telef.: 417 852 315, mobil: 606 501 897, e-mail: frantisek.ruzicka@mukrupka.cz

Banská Bystrica, 9.-17.7. 2005, 1.turnus - pořádají Manželské stretnutia - Slovensko

Přihlášky a bližší informace: www.mstretnutia.sk

Vysoké Mýto, 10.-17.7.2005, pořádá Genea, občanské sdružení.

Přihlášky a bližší informace: Josef a Bohunka Horští, Mokrohorská 35, 674 00 Brno; telef.: 541 238 241, mobil: 604 789 838; e-mail: horsky@nettown.cz

Čáslav, 22.-30.7.2005 , pořádá YMCA Živá rodina

Přihlášky a bližší informace: Hana Pištorová, YMCA-Živá rodina, Na Poříčí 12, 115 30 Praha 1, tel.: 224 872 421, 606 745 048, e-mail: hana.pistorova@familia.cz

Banská Bystrica, 23.-31.7. 2005, 2.turnus - pořádají Manželské stretnutia - Slovensko

Přihlášky a bližší informace: www.mstretnutia.sk

zatížení serveru