YMCA Setkání - homepage YMCA Setkání - homepage

  změny za den   změny za týden   změny za měsíc   přihlásit se   přihlásit se emailem

YMCA Setkání - naše akce


Prohlédněte si seznam akcí které nabízíme, nebo těch které již proběhly. Pokud je k dispozici i kalendář, pak je zobrazen vepředu přede všemi akcemi. Akce lze třídit podle toho, komu jsou určeny - akce pro rodiny, manžele, chlapy, ženy či mládež. Akce pořádané v Domě Setkání v Krkonošských Albeřicích jsou také dostupné v menu 'Dům Setkání > Akce v Domě' nebo 'Dům Setkání > Prožili jsme'. Některé fotografie z akcí naleznete ve fotogalerii, více je pak dostupné na dalších webech z odkazů ve fotogalerii.


Archiv 80 akcí

Setkání chlapů v Brně, Bystrc - klubovna skautů

kopírovat odkazdatum akce 25.10.2004 autor Libor Kabát, 8.11.2004
Bystrc nezklamala, jakožto živá farnost doplnila počet příchozích na 17 a to včetně některých nových tváří. Krb hřál a místnost se zaplňovala téměř na svoji maximální kapacitu. Po bubnování, které nás koncentrovalo a spojovalo pro následující modlitbu, kdy se každý mohl svěřit se svými díky i prosbami pro následující týdny se ukázalo, že Petr Janda příště nebude, protože odlétá s orchestrem na 11ti denní zájezd na dálný východ (prosí za modlitbu - a jak se zdá, jsou docela úspěšní - viz http://www.radiovalc.cz/classic.asp?PageNo=&ID=9525&typ=classic)

Téma večera na sebe nenechalo dlouho čekat: Naděje proti temnotám - do str. 16. Richard Rohr popisuje situaci v životě, který plyne okolo nás způsobem, který cítíme, ale mnohdy neformulujeme (proč?). Zda vystačíme se svým rozumem a poznáním pro správné směrování naší životní cesty? Zažívání osamocení, zklamání navzdory naučeným pravdám víry, katechismovým poučkám, že Bůh je láska atd.

Po rozdělení do skupinek mohl každý reagovat na otázky:
Jak vidím vývoj současného světa? V naší skupině oproti mému očekávání převládl názor optimistický, založený na vnitřním zakotvením v Bohu a hledání a nalézání svojí cesty v manželství, ve farnosti, v povolání (zaměstnání) - Roberto vyzdvihl myšlenku, že je třeba svítit světlem naděje pro své okolí, aby naši blízcí viděli co nejdále (že zabírat stále větší část trhu (mnohdy nepotřebnou) pro svoji firmu ubírá možnosti těm dalším. Pro mne bylo důležité to, že si všiml Zdeněk toho, co mne připadá velice důležité, že jedinec má v rukou takovou moc (takový nástroj), že může spáchat jedným jediným rozhodnutím (chybou, ať už uvědomělou nebo ne) nenapravitelnou škodu, zkázu, pohromu, neštěstí nebo zlo, ale nemáme takový nástroj, který by to dal do pořádku nebo udělal stejně velké dobro...

Protože tento zápis je opožděný mnoho myšlenek z něj chybí, ale zase to dopřává prostor pro ty, kdo chtějí přispět.

Tak vám přeji hezký den

autor Ivan Hudec, 7.11.2004

autor Zdeněk Michalec, 9.11.2004
zatížení serveru