YMCA Setkání - homepage YMCA Setkání - homepage

  změny za den   změny za týden   změny za měsíc   přihlásit se   přihlásit se emailem

YMCA Setkání - naše akce


Prohlédněte si seznam akcí které nabízíme, nebo těch které již proběhly. Pokud je k dispozici i kalendář, pak je zobrazen vepředu přede všemi akcemi. Akce lze třídit podle toho, komu jsou určeny - akce pro rodiny, manžele, chlapy, ženy či mládež. Akce pořádané v Domě Setkání v Krkonošských Albeřicích jsou také dostupné v menu 'Dům Setkání > Akce v Domě' nebo 'Dům Setkání > Prožili jsme'. Některé fotografie z akcí naleznete ve fotogalerii, více je pak dostupné na dalších webech z odkazů ve fotogalerii.


Archiv 9 akcí

Sauna u Seye

kopírovat odkazdatum akce 19.11.2001 autor , 19.11.2001

Zápis ze setkání chlapů 19.11 u Seye v Brně

Přítomni: Zdeněk Michalec, Roberto Scavino, Jára Ševela, Jarda Černý, Martin Šmídek, Karel Štěpánek, Zdeněk Loučka, Jiří Zich a Ota Sey Palát.

Bubnovalo se. Když se přesně v 19:30 ve dveřích chaty zašprajcoval Zdeněk M. se svojí obří krosnou, napadlo mě nejprve, že opět slaví narozeniny (jako, když tu byl před půl rokem) a kamarádům nese něco na zub. Vzápětí se však objevil ve dveřích i Roberto s dalším zavazadlem, a oba pánové s něžnou péčí vybalili své bubny a zcela nekompromisně do nich počali tlouci. Další příchozí se tak už z dálky lehce orientovali dle uhrančivého zvuku a v tomtéž rytmu modulovaného světla petrolejky.

A tak zatímco přilehlé sídliště pomalu usínalo za podmanivého dunění bubnů a bubínků, zde se také velmi pomalu otvírala srdce ke společnému sdílení a modlitbě. Rámcově setkání proběhlo dle již osvědčeného schématu, ale obsah byl samozřejmě jiný. V druhé polovině programu jsme se zamýšleli nad R.R. myšlenkami o "mužské energií". Skládali jsme společně svoje pohledy na předávání a přijímání duchovní energie. Sdíleli své touhy i zkušenosti s hledáním duchovního vedení. Bylo toho hodně, mě osobně zasáhla Robertova zkušenost, že v určité fázi života se jím může stát vlastní žena. Je to dost křehká věc, ale stejně si nemohu odpustit radost z myšlenky, která mi v té souvislosti bleskla hlavou - léta totiž marně hledám duchovního vůdce, který ke mně nebude přehnaně tolerantní… Podobně svého "guru" nalézají někteří z nás v podobě společenství věřících přátel. Opakuji - bubnovalo se!

Příští setkání organizuje Karel Štěpánek 3.prosince 2001 v telnické kuželkárně.

Zapsal Ota Sey Palát

Toto setkání pořádané v mrazivém listopadovém počasí v chatrné zahradní chatce bylo avizováno jako příprava na jarní pobyt v jeskyni. Někteří z nás, mne nevyjímaje, se na to náležitě vybavili. Dostavili jsme se oděni do několika vrstev spodního prádla, pyšni na svou prozíravost. S tou však hostitel moudře počítal a přichystal nám malé překvapení. Se značným předstihem rozpálil kamínka do červena a operativně tím změnil téma večera na přípravu k pobytu na poušti v Novém Mexiku. Bylo to tvrdé a před totální dehydratací nás zachránila jen dostatečná zásoba piva.

Místo setkání nám konečně umožnilo v plné míře prověřit schopnosti našich bubnů. Skutečnost předčila očekávání natolik, že začínám mít obavy, abychom při chystaném výjezdu do Krkonoš naší hudební produkcí neuvolnili lavinu.

Program našich setkání dostává pevnější tvar a je dobré, že se najde prostor jak pro srandu, tak pro povídání o vážných věcech a společnou modlitbu. Taky se mi zdá, že se v současné době osvědčuje stabilizovanější sestava, ve které se teď scházíme. Jsem zvědavý, jak se bude vyvíjet situace v ostatních skupinách chlapů, jestli budou mít podobnou zkušenost. Právě k výměně takových zkušeností budou občasná společná setkání moc potřebná.

Na shledanou v Telnici (s některými i v Krkonoších) se těší

Zdenek Michalec
zatížení serveru